review-widget.net

Welkom op de website van Camping La Fresneda! Wij, Jet en Joost, vertrokken in 2002, na een carrière in Nederland en met vele jaren kampeerervaring, naar het mooie en ongerepte binnenland van Spanje om daar eigenhandig onze camping en huis te bouwen. Bij de bouw hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de lokale architectuur en hebben we gekozen voor bouwtechnieken die een minimale impact op de omgeving hebben. Zo is het douche‑⁄toiletgebouw deels ondergronds gebouwd en hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale, gerecyclede bouwmaterialen (antieke dakpannen, natuursteen, houten balken).

Onze camping bevindt zich in de schitterende streek Matarraña in het noordoosten van Spanje, dichtbij de grens met Catalonië. De Matarraña wordt gekenmerkt door heuvelachtig landschap met middeleeuwse dorpjes en olijf-, amandel- en wijngaarden en wordt geflankeerd door het natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’ waar de steenbok voorkomt. De hele streek wordt doorkruist door vele onverharde paden van waar u nog het best te voet, te paard of op de mountainbike van het wisselende uitzicht en de flora en fauna kunt genieten. Op de camping zijn mountainbikes, E-bikes en toerfietsen te huur en is inclusief de in Spanje verplichte fietshelm.  

Op Camping La Fresneda hoor je de stilte. Onze kleine, groene camping is een oase van rust en biedt 24 ruime kampeerplaatsen aan kampeerders die een idyllische plek zoeken om volop van de rust en stilte te genieten. Wij hebben geen vaste staplaatsen of accommodatie in de verhuur. Op onze camping zult u geen huisdieren of grote groepen tegenkomen. Wij vragen onze gasten geen muziekinstrument te bespelen of gebruik te maken van een airco. Een radio en/of TV kan uitsluitend in uw caravan of camper gebruikt worden, op een laag en discreet volume. Bij het gebruik van smartphones, laptops of tablets vragen wij u vriendelijk het geluid uit te zetten of een koptelefoon te gebruiken.

Tussen 23.00 uur en 08.00 uur verzoeken wij complete stilte en is het tijd om van de prachtige sterrenhemel te genieten. Rust, ruimte, natuur en een gastvrij onthaal kenmerken onze gemoedelijke camping.

Camping La Fresneda ligt op onze ‘finca’ van 18 ha. in een prachtige vallei van olijf- en amandelgaarden en heeft een panoramisch uitzicht tot aan het natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’. Het monumentale dorp La Fresneda ligt 3 km van ons vandaan. In ons dorp zijn een bakker, twee slagers, een supermarktje, drie bars, drie restaurants, een huisarts, een apotheek, een kapper, een garage en een VVV.

Onze groene (drie sterren) camping is gelegen op drie terrassen op ± 565 m hoogte en biedt een vrij uitzicht over het dal en de streek. Joost maakt iedere zaterdag paella. U kunt tot 12.00 uur reserveren (max. 24 personen). De paella wordt om 20.30 uur op ons terras of in de bar geserveerd, met uitstekende ecologische wijnen uit de streek. Op de andere dagen kunnen wij (tot 17.00 uur) salades, tapas, hoofdgerechten en pizza’s voor u bestellen bij onze traiteur ‘Fatto in Casa’. Er zijn ook vegetarische, veganistische en glutenvrije opties. Deze maaltijden worden om 19.30 uur op de camping bezorgd. Of u kunt rustig iets gaan drinken op ons terras en ondertussen genieten van de zonsondergang. Op maandagavond is onze bar gesloten.

Op onze camping willen we zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. Daarom recyclen we al het papier/karton, batterijen, glas, blik, plastic, melk-/sapverpakkingen en organisch afval. Ook maken we zoveel mogelijk gebruik van energiezuinige verlichting. Water is een schaars goed, daarom vragen wij iedereen zuinig te zijn met water. I.v.m. bosbrandgevaar zijn kaarsen en fakkels niet toegestaan en roken is alleen toegestaan op de eigen kampeerplek. U mag uw eigen gasbarbecue meenemen (op hout of houtskool is niet toegestaan).

Door de prachtige ligging en zijn gemoedelijke en rustige sfeer is onze camping een uitvalsbasis bij uitstek voor een ontdekkingstocht door dit prachtige stukje Spanje. Bij het inchecken ontvangt iedere gast een map met kaarten en gedetailleerde beschrijvingen van diverse activiteiten (fietsroutes, wandelroutes, etc.) evenals overige toeristische informatie.

De campinggids “Cool Camping Europe” verkoos Camping La Fresneda tot mooiste camping van Europa: “It’s perfectly and tastefully adapted to get a full-on Spanish experience. A little piece of paradise”.