review-widget.net

Bezoek (met of zonder gids) een van de monumentaal beschermde dorpen in de streek, zoals La Fresneda, Calaceite, Valderrobres (kasteel), Beceite en Ráfales.

Bezoek de archeologische opgravingen (Iberisch) in Calaceite, Cretas, Mazaleón en Valdeltormo.

Bezoek de prehistorische rotstekeningen in Cretas en Beceite.

Bezoek het Picasso museum in Horta de Sant Joan, Kunstgalerie Noguera in Beceite, Cultuurhistorisch museum in Valderrobres, Paleonthologisch museum (ook leuk voor kinderen) in Peñarroya de Tastavins, Archeologisch museum Juan Cabré in Calaceite.

Morella: op 45 minuten rijden ligt dit monumentale en sfeervolle stadje, dat geheel ommuurd is (2 km) en 6 toegangspoorten en 16 verdedigingstorens heeft. Van verre is het al te zien door zijn ligging op een heuveltop op 1072 m hoogte.

Ebro Delta (‘wetland'): op 1½ uur rijden ligt dit prachtige natuurpark waar zo'n 330 vogelsoorten voorkomen. U kunt het gebied te voet, te fiets, te paard of per boot verkennen. Of bezoek het informatiecentrum MónNatura.  

Gastronomie: bezoek de ecologische Bodega Venta d′Aubert in Cretas of de ecologische olijfoliemolen Identitat in Horta de Sant Joan en doe u tegoed aan de “extra vierge” olijfolie die van de beste olijven van Spanje wordt gemaakt  . Geniet van de bekroonde geitenkaas uit La Fresneda en van de lokale serranoham. Bovendien zijn er uitstekende restaurants in de streek waarvan verscheidene een vermelding hebben in de rode Michelingids  . Maar het is ook heerlijk tapas eten in de lokale bars.